MonkeyProof Digital Architects

Web­applicaties

Vergen je bedrijfsprocessen veel tijd en manueel werk? We brengen ze samen in één webapplicatie of ERP-systeem met functionaliteiten op maat en automatiseren waar mogelijk.  

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie of app is een computerprogramma in de vorm van een interactieve website. Zo'n applicatie staat niet lokaal op een systeem, maar is beschikbaar via een browser. Apps zorgen ervoor dat gebruikers specifieke acties kunnen uitvoeren via een gebruiksvriendelijke interface, denk maar aan Facebook of WhatsApp.  

Iedereen kan een app gebruiken. Je hebt alleen een browser en een vlotte internetverbinding nodig. Toegang krijg je meestal door in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. 

Webapplicaties kunnen heel wat verschillende doeleinden hebben. Een bekend soort webapplicatie is een contentmanagementsysteem of CMS, waarmee je de inhoud van een website beheert. Daarnaast kan je ze ook gebruiken voor bijvoorbeeld online bankieren, orderopvolging, reservatiesystemen, stockbeheer, administratiesoftware… 

Waarom is een webapplicatie belangrijk?

Webapplicaties helpen je om processen binnen je bedrijf te automatiseren en de efficiëntie te verbeteren. Dat kan leiden tot kostenbesparingen en een hogere return on investment. 

Daarbij kan je er acties mee uitvoeren waar je vroeger een aparte desktopapplicatie voor moest installeren. Doordat het rechtstreeks in de browser werkt, moet je geen aparte software meer installeren. Hierdoor is altijd de recentste versie beschikbaar. Je kan ze gebruiken vanop elk device en vanop eender welke locatie ter wereld. Je hebt enkel toegang nodig tot het internet om overal toegang te krijgen tot dezelfde gegevens. 

Bij een webapplicatie wordt alle data opgeslagen in een online database, die mysterieuze cloud waarover vaak gesproken wordt. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken dat je je data zal verliezen. Applicaties worden gehost op beveiligde servers waardoor je gegevens en informatie veilig bewaard blijven. 

Nog een voordeel van een webapplicatie? Meerdere personen kunnen er tegelijk op werken. Je hoeft dus niet te wachten tot de andere persoon klaar is om aan jouw werk te beginnen. En als kers op de taart wordt alles automatisch opgeslagen.

Hoe creëren wij een webapplicatie?

In een eerste stap kijken we samen met jou welke technologieën het beste aansluiten bij de webapplicatie die jouw bedrijf nodig heeft. We voorzien een passend framework voor elk idee.

Daarna gaan onze digitale architecten voor jou aan de slag om een webapplicatie te maken die goed functioneert, zowel op vlak van design en gebruiksvriendelijkheid als op technisch vlak. Onze keuze voor de technologie gaat met andere woorden hand in hand met het design. 

Na een hele reeks tests lanceren we je digitale tool. Maar we laten je niet aan je lot over. Je mag rekenen op duidelijke demonstraties, een opleiding voor je medewerkers en ondersteuning bij vragen.

Nood aan een webapplicatie?

Nood aan een efficiënte web-applicatie?


MonkeyProof logo wit

Stay tuned!
Schrijf je in en krijg al het MonkeyNews.

© 2024 MonkeyProof. All rights reserved.