MonkeyProof Digital Architects

Je developer is de motor achter je digitale project

Het is heel simpel. Zonder developers zou MonkeyProof niet bestaan. Beeld je eens in: geen websites, apps of software. En geen internet. De horror! Gelukkig bestaan developers wel. En de beste werken bij MonkeyProof. Zoals PHP developer Jordy. Hij neemt ons mee in een dag uit zijn leven. 

 

Meet Jordy: gamer, developer, dierenvriend 

Jordy draait al even mee bij MonkeyProof. In 2018 sloot hij zich aan bij het team. Hij is kalm en stil van nature, maar iedereen kent hem vooral als een zalige collega. Jordy staat altijd klaar om anderen te helpen en is positief ingesteld. Kort samengevat: 

 • Baasje van 1 Maltezer (Lilly) en 4 kippen 
 • Gamer 
 • Beginnend gitarist 
 • Identieke tweelingbroer van Jorick (later meer daarover) 
 • Vloeiend in Nederlands, Engels, PHP, Javascript, CSS en HTML 

developer Jordy

Van allround naar lead developer

In zijn beginjaren bij MonkeyProof werkte Jordy aan uiteenlopende projecten, zoals de nieuwe site van Arcoon, de website van Meyland en onze eigen website.

Sinds een tweetal jaar is Jordy de lead en fulltime developer voor Carebytes, het dochterbedrijf van MonkeyProof dat digitale tools ontwikkelt voor de farmaceutische sector. De Patient Support Programs (PSP’s) nemen het leeuwendeel van zijn tijd in beslag. Dat zijn softwareapplicaties waarmee dokters en verpleegkundigen hun patiënten makkelijker opvolgen.  

Het nieuwste project op de planning? Datasecurity. Carebytes streeft ernaar om in 2024 de ISO 27001 voor cybersecurity te halen. Jordy is momenteel druk bezig met optimalisaties zoals encryptie, twee-factor-authenticatie en de implementatie van de nieuwste veiligheidsnormen. Alles om de gegevens van patiënten zo veilig mogelijk te houden. 

Een typische dag van een developer

het leven van een developer

Als Jordy op kantoor werkt, is hij al van 6 uur ‘s ochtends uit de veren om de trein te halen. Dan is hij ruim op tijd voor de dagelijkse huddle met alle developers om 9.15 uur. Daarna kijkt hij op Confluence welke to do’s voor hem klaarstaan en pikt hij het werk van de vorige dagen weer op.  

Hij verzamelt informatie, tovert met code, laat data inladen, checkt en dubbelcheckt of alles in orde is. Doorheen de dag krijgt hij telefoontjes van collega’s die vastlopen op technische vraagstukken.  

Af en toe heeft Jordy een meeting om de features van een applicatie te bespreken. En wanneer er een release van een nieuwe versie op de planning staat, is hij een paar weken op voorhand al in de weer om alles goed te zetten en te controleren.

Het werk van een backend developer is nooit klaar. Dus wanneer Jordy ’s avonds zijn laptop sluit, weet hij zeker dat er morgen weer een goedgevulde dag op hem wacht.  

Daarom houdt Jordy van zijn job als developer 

Jordy is dol op zijn job als developer omdat... 

 • er elke dag een nieuwe puzzel voor hem klaarstaat. 
 • programmeren altijd een uitdaging blijft. 
 • hij veel controle heeft als lead developer van Carebytes. 
 • programmeertalen zoals PHP ook evolueren, waardoor hij blijft bijleren
 • hij voldoening krijgt wanneer een project live staat. 

 

Deze skills heb je nodig als developer 

 • Analytisch inzicht – Zodat je snapt hoe de code in elkaar zit. 
 • Georganiseerd werken – Propere en veilige data zijn enorm belangrijk! 
 • Creatief en probleemoplossend denken – De website is down, wat nu?  
 • Oog voor detail en kwaliteit – Elke komma of spatie maakt een verschil in code. 
 • Goede communicatievaardigheden – Heldere afspraken maken met het team om de juiste verwachtingen te stellen. 
 • Kennis van de relevante programmeertechnieken en -talen – Anders kom je niet ver!  

 

Zien we nu dubbel? 

Misschien ben je bij MonkeyProof al iemand tegen het lijf gelopen die wel heel erg op Jordy lijkt. Goed mogelijk, want sinds 2021 werkt ook zijn tweelingbroer Jorick bij ons. Omdat Jorick een stageplek zocht in marketing, vroeg hij aan zijn broer om een goed woordje voor hem te doen. Met succes, want toen we de talenten van Jorick ontdekten, wilden we ook hem niet meer laten gaan.  

Met Jordy in het developmentteam en Jorick in het marketingteam blijven ze allebei goed op de hoogte van alle projecten. En dat bevalt hen best, want in hun 27-jarige leven zijn ze naar eigen zeggen nog geen dag van elkaar gescheiden geweest. 

 

Wie maakt je digitale dromen waar? 

Een fantastische developer zoals Jordy! Bij MonkeyProof staat een heel team van developers klaar om je website en software helemaal naar je wens te maken. Het zijn stuk voor stuk sympathieke professionals die elk project naar een hoger niveau tillen. En daar zijn we ze enorm dankbaar voor! 

 

Tijd voor een nieuwe website of applicatie? 

Jordy en onze andere Monkeys helpen graag om je bedrijf een digitale voorsprong te geven. Laat het over aan onze digitale architecten! 

Wil jij ook bij ons geweldige team horen? 

Solliciteer op een van onze vacatures of stuur ons spontaan je cv en motivatiebrief. Join the fun!

Deel deze blog

Zit je met vragen of
wil je meer weten?


MonkeyProof logo wit

Stay tuned!
Schrijf je in en krijg al het MonkeyNews.

© 2024 MonkeyProof. All rights reserved.