MonkeyProof Digital Architects

Webshop

Wil jij profiteren van de online markt, maar weet je niet waar te beginnen met het opzetten van een webshop? Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen bij het opzetten van een succesvolle of verbeterde online winkelervaring. 

Wat is een webshop?

Een webshop is voor de meesten ondertussen geen onbekend begrip meer. Het is een online winkel waar bedrijven hun producten of diensten kunnen verkopen aan klanten. Aangezien het 24/7 beschikbaar is, biedt je klanten de mogelijkheid om op elk moment van de dag aankopen te doen. Er zijn heel wat grote spelers bekend die wel duizenden producten aanbieden, denk maar aan een Bol (B-b-b-b-bol.com). Maar ook met een kleiner aanbod van slechts enkele producten, kan je profiteren van een webshop.  

Waarom is een webshop belangrijk?

Dankzij een webshop geef je je bedrijf toegang tot een grotere markt en klantenbestand. Je kan je producten en diensten aanbieden aan klanten over de hele wereld. Dit kan de verkoop aanzienlijk verhogen en aansluitend ook de inkomsten van je bedrijf doen stijgen. 

Bovendien kan het klanttevredenheid verbeteren. Je klanten kunnen namelijk op elk moment van de dag producten bekijken, selecteren en kopen. Daarvoor hoeven ze zelfs niet fysiek naar een winkel te komen. Hun aankopen worden rechtstreeks aan huis geleverd. 

Een webshop maakt het gemakkelijk om de voorraad en bestellingen te beheren via een centraal beheersysteem. En dit alles verloopt ook nog eens automatisch. Als laatste biedt het de mogelijkheid om je het gedrag van potentiële klanten beter in kaart te brengen, waardoor je gerichte marketingacties kunt opzetten. Dit kan resulteren in betere klantenbinding en herhaalaankopen

Hoe gaan wij aan de slag bij het opzetten van een webshop?

Bij ons kan je terecht voor het volledige proces van het opzetten van je webshop, van het uitwerken van het concept tot de effectieve lancering. Starten doen we met een grondige analyse van je bedrijf en je doelstellingen. Op basis daarvan werken we een gepersonaliseerd plan uit voor je webshop dat past bij de specifieke behoeften. 

We zorgen voor de volledige ontwikkeling, van het ontwerp en de lay-out tot de implementatie van betalingsgateways en beveiligingsmaatregelen. Daarvoor doen we beroep op software zoals Shopify en Woocommerce. De integratiemogelijkheden zijn bovendien oneindig: van koppelingen voor het beheer van reviews van producten, verschillende betaalmethodes (ook ecocheques) en mail- & marketing automation. Wil je jouw webshop makkelijk koppelen aan jouw bestaand ERP voor snelle synchronisatie van het klantenbestand en productbeheer? Dat kan!

We bepalen samen wat de verschillende productcategorieën zijn en zetten deze op. We helpen je bij het creëren van databases, maar ook het koppelen van socialmedia-accounts of het integreren van andere software of apps.Vervolgens stellen we de productbeschrijvingen op en starten we met de content en SEO-optimalisaties

Je wordt trouwens nooit aan je lot overgelaten. We voorzien een training waarbij we jouw werknemers opleiding om zelf aan de slag te gaan in de website. Na de lancering van je webshop kan je op ons rekenen voor verdere ondersteuning. We behouden nauw contact om ervoor te zorgen dat alles up-to-date blijft en ook blijft groeien naarmate je bedrijf groeit. We garanderen een veilig en betrouwbaar proces voor je klanten en helpen bij het implementeren van marketingstrategieën. Ook voor lanceringscampagnes of Google Shopping ben je bij ons aan het juiste adres.

Hulp nodig bij het opzetten van je webshop?

Tijd voor een nieuwe/betere webshop?


MonkeyProof logo wit

Stay tuned!
Schrijf je in en krijg al het MonkeyNews.

© 2024 MonkeyProof. All rights reserved.