MonkeyProof Digital Architects

Website development

In de digitale wereld van vandaag, is een goede website onmisbaar. Het is je online uithangbord, je visitekaartje en catalogus. Een belangrijke stap is het bouwen van de website en zorgen voor een regelmatig onderhoud. 

Wat is website development?

Tijdens het website development ontwikkelen we een visueel aantrekkelijke, inhoudelijk overtuigende en technisch sterke website die jouw bedrijf online vertegenwoordigt. Dat gaat van het ontwerpen tot het bouwen en onderhouden van je website. We starten met je doelstellingen, je doelgroep en de belangrijkste functies en inhoud van je website. Daarna volgt de ontwerpfase, waarbij we rekening houden met het gebruikersgemak, je branding en de functionaliteit. Heb je geen tot in de details uitgewerkte branding? Dan bepalen we samen met jou de look en feel van je website om herkenbaarheid te stimuleren. 

Eenmaal het design klaar is, begint de effectieve ontwikkeling. We bouwen de technische aspecten van de website en voegen de inhoud toe. Denk aan coderen, het ontwikkelen van een aangepaste lay-out, het implementeren van functionaliteiten zoals e-commerce, het creëren van databases, maar ook het koppelen van socialmedia-accounts of het integreren van andere software of apps. Er worden ook beslissingen gemaakt over de programmeertalen, de hosting-opties en de SEO-optimalisatie van de website. 

Nadat het development voltooid is, testen en lanceren we de website. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Ook na de lancering zorgen wij voor het onderhoud en worden regelmatig updates en verbeteringen uitgevoerd die jouw website actueel en veilig houden.  

Waarom is website development belangrijk?

Een goed opgebouwde website is in eerste instantie belangrijk om een professionele uitstraling te hebben. Je wilt natuurlijk dat mensen jouw bedrijf serieus nemen. Een website met veel gebreken maakt het je onnodig moeilijk. 

Vervolgens zorgt een goede website development voor een betere gebruikservaring. Denk hierbij aan zaken zoals snellere laadtijden, gemakkelijke navigatie en een intuïtief ontwerp. Zo kan je met het website development ook zaken aanpassen die een positief effect hebben op de SEO en dus bijdragen aan een betere Google-ranking. Door in deze fase meteen na te denken over de best practices rond conversie optimalisatie, zal je website later meer leads of conversies genereren. En dat is toch uiteindelijk het ultieme doel van elk bedrijf.  

Zoals je zelf al wel gemerkt hebt, gebruiken steeds meer mensen hun mobiele apparaten om websites te bezoeken. Wanneer je tijdens de ontwikkeling dus al meteen rekening houdt met mobielvriendelijkheid, kan je een groter publiek bereiken. Dat is ook belangrijk voor je ranking in Google, want websites die niet mobielvriendelijk zijn worden door zoekmachines afgestraft.  

Een laatste belangrijk voordeel van een goede website development is dat je je gebruikers kan beschermen tegen online bedreigingen dankzij veiligheidsmaatregelen. Dit kan variëren van het gebruik van HTTPS-encryptie tot het regelmatig uitvoeren van software-updates en het implementeren van een wachtwoordbeleid. We hebben allemaal graag dat onze gegevens veilig bewaard worden, dus het is belangrijk om dit ook te doen met de persoonlijke informatie van jouw bezoekers.  

Hoe gaan wij aan de slag met website development?

We brengen eerst de doelstellingen van je nieuwe website in kaart. Die maken we visueel met een website sitemap: het architecturale plan van je website. Een sitemap zorgt ervoor dat we een visueel beeld krijgen van hoe de latere website er zal uitzien, zowel qua structuur als inhoud. Welke subpagina's zijn er nodig onder elke pagina? En hoe linken deze naar elkaar? Hoe structureren we de gewenste content op de specifieke pagina? Al deze vragen komen aan bod tijdens de creatie van een sitemap en wireframe. Deze sitemap gebruiken we dan als basis voor het webdesign

Ook bij het ontwerp houden onze digitale architecten rekening met de gebruiksvriendelijkheid, leesbaarheid en herkenbaarheid van je merk. Hiervoor gebruiken we de nieuwste technologieën en trends in webdesign. We leggen ook een grote focus op mobiel. Gemiddeld 80% van de gebruikers surft mobiel en dit vereist natuurlijk een apart design. Het eindresultaat? Een prototype van jouw website. 

Zodra het design van je site op punt staat, beginnen we te programmeren. Hierbij worden alle ontworpen visuele elementen omgezet in functionele webpagina's. Verschillende technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript worden gebruikt om de website te bouwen. 

We streven ernaar om jouw website snel, betrouwbaar en veilig te maken, zodat gebruikers een optimale ervaring hebben wanneer ze jouw website bezoeken. Na de opbouw van jouw website testen we of alles goed verloopt. Dan is het tijd om te lanceren! Bovendien zorgen we voor een vlotte overgang van je oude website naar je spiksplinternieuwe. Om jou helemaal mee te nemen in dit nieuwe digitale hoofdstuk, voorzien we een training voor je medewerkers. Zo ga je in geen tijd zelf aan de slag. 

Uiteraard stoppen we hier niet bij, na lancering kijken we regelmatig of er updates nodig zijn en zorgen we voor een grondig onderhoud. Dankzij onze SEO-proof content en SEO-optimalisaties kunnen we je doelpubliek beter bereiken en overtuigen. Schrijf je liever zelf je teksten? Dan kunnen we ook een training voorzien waarbij we je de belangrijkste take-aways meegeven. 

Hulp nodig bij je website development?

Tijd voor een nieuwe website?


MonkeyProof logo wit

Stay tuned!
Schrijf je in en krijg al het MonkeyNews.

© 2024 MonkeyProof. All rights reserved.