MonkeyProof Digital Architects
commercial finance group berekening

Hoe we Commercial Finance Group op de eerste pagina in Google kregen?

In een notendop…

Een website hebben is één ding, maar het wordt pas echt interessant als hij ook makkelijk vindbaar is voor je doelgroep. En daar heb je een grondige kennis van digitale marketing voor nodig. Commercial Finance Group klopte eerder al eens bij ons aan voor een marketingproject. In 2022 sloegen we opnieuw de handen in elkaar voor een stevige optimalisatie van de bestaande website.

Wie is Commercial Finance Group?

Commercial Finance Group (CFG) is een factoringmaatschappij die al bestaat sinds 1998. Wat is dat precies, factoring? CFG biedt voorfinanciering aan van de uitgaande facturen van kmo’s. Ook volgen ze de klantenadministratie op en analyseren ze de kredietwaardigheid van de bestaande en potentiële klanten. Factoring biedt bedrijven dus financiële ademruimte, groeimogelijkheden en meer zekerheid.

Ons doel

Vindbaar zijn in Google

Commercial Finance Group vroeg ons om de huidige website te optimaliseren. Het doel? Beter vindbaar zijn in Google.

Dat moet je ons geen twee keer zeggen! Onze digitale architecten gingen van start met een website-audit, waarbij we de huidige situatie analyseerden. Wat kon er beter? We stelden de volgende optimalisaties voor:

  • Technische optimalisatie van de website om de user experience (UX) te verbeteren
  • Contentoptimalisatie op basis van keywordresearch in het Nederlands en Frans
  • Meer blogcontent

Met deze initiatieven verbeteren we de website en stimuleren we organische bezoeken via Google. Om nog meer mensen naar de website te krijgen, zetten we een Google Ads Search campagne op. Elke maand optimaliseren we de lopende campagne en sturen we bij op basis van de resultaten.

Ook de website opvolgen is een belangrijke stap. Daarom zetten we de tracking van gebeurtenissen op in Google Analytics 4. Alle data uit Google Analytics, Google Ads, Google My Business en Google Search Console verzamelen we in een overzichtelijk rapport voor de klant.

Onze oplossing

Geleidelijke SEO- en UX-optimalisaties

We presenteerden de website-audit en de resultaten van ons keywordresearch aan de klant. Na zijn goedkeuring hadden we ons plan in handen voor de optimalisaties van het komende jaar.

commercial finance group

Maandelijks leveren we een aantal optimalisaties op. Zo verbeteren we de website van Commercial Finance Group stapsgewijs, zowel op het vlak van SEO als user experience. Denk maar aan contentoptimalisaties met relevante keywords, de laadsnelheid verhogen, de website mobile-friendly maken, activerende call-to-action-knoppen toevoegen op de juiste plaatsen en technische verbeteringen aanbrengen in de backend.

commercial finance group website

MonkeyProof vulde ook de blog van Commercial Finance Group aan met kwalitatieve content om de vindbaarheid te verbeteren. Op afgesproken momenten kwamen we samen met de klant om de resultaten uit Google te bespreken en de volgende stappen te bevestigen.

Wat een resultaat! 

Commercial Finance Group op de eerste pagina

Ga je op zoek naar ‘factoring’ in Google? Dan kom je Commercial Finance Group al snel tegen. Ook voor andere keywords scoort het bedrijf goed. Het bewijs dat investeren in SEO echt werkt!

Wil jij ook op de eerste pagina verschijnen in Google? Neem contact op met onze digitale experten.

Deel deze case

Zit je met vragen of
wil je meer weten


MonkeyProof logo wit

Stay tuned!
Schrijf je in en krijg al het MonkeyNews.

© 2024 MonkeyProof. All rights reserved.