MonkeyProof Digital Architects
MonkeyProof project managers bespreken een project.

Waarom rekenen op een project management consultant?

Heb je te weinig tijd om interne projecten te leiden? Heb je veel goede ideeën, maar niet de juiste kennis in huis? Geraakt jouw vacature voor project manager niet ingevuld? Wil je overstappen van papier naar digitaal, maar weet je niet waar te beginnen met die digitale transformatie?

MonkeyProof biedt de projectondersteuning die je nodig hebt, zodat jouw plannen niet op de lange baan worden geschoven of duurder uitvallen dan verwacht! Wij nemen taken over waar jij niet aan toekomt, bieden ondersteuning op tijdelijke basis en helpen jou om digitaal voorsprong te nemen. Ons team zorgt ervoor dat jouw medewerkers zich kunnen concentreren op hun kerntaken en dat jouw projecten succesvol worden opgeleverd.

Wat doet een project management consultant?

Een project management consultant is een externe expert die je bedrijf helpt bij het plannen, uitvoeren en afronden van bepaalde projecten. Ze brengen gespecialiseerde kennis en ervaring mee die vaak niet intern beschikbaar is. Hun rol kan variëren van het bieden van strategisch advies tot het daadwerkelijk beheren van de dagelijkse activiteiten van een project.

Project Managers Heleen en Sofie bespreken een project.

Onze project managers zijn niet aan hun proefstuk toe. Ze leiden dagelijks al onze projecten in goede banen. En van die kennis kan jij als bedrijf meeprofiteren. Via consultancy kan je interne projecten toevertrouwen in de vakkundige handen van één van onze project managers.

Wat betekent dat concreet?

Wij helpen jou bij het opzetten van een nieuwe website, webshop of applicatie en brengen daarbij alle voorbereidingen in orde, contacteren de juiste partijen, verzamelen content en beeldmateriaal, etc.

We springen ook bij met testing en kwaliteitscontrole, zodat je zeker bent dat alles 100% correct en gebruiksvriendelijk werkt.

Is de website, webshop of applicatie nog nieuw en onbekend? Geen probleem! Onze project manager geeft met veel plezier jouw medewerkers een training zodat zij vlot de nieuwe website kunnen onderhouden, producten op de webshop kunnen beheren of weten hoe ze de nieuwe applicatie efficiënt kunnen gebruiken.

Onze project management consultants

Ine

Sofie

Heleen

Maarten

Kaija

7 voordelen van het inschakelen van een project management consultant

1. Bye bye zorgen

Eén van de grootste voordelen van een project management consultant is de expertise die ze meebrengen. Onze project managers hebben jarenlange ervaring in verschillende sectoren en met verschillende soorten projecten. Van digitale transformaties, interne of externe communicatie, nieuwe websites, nieuwe applicaties, testing en kwaliteitscontroles tot zelfs specifieke opleidingen van je medewerkers. Onze project managers doorzwommen al heel wat projectwaters, begrijpen de beste praktijken, kennen de valkuilen en kunnen snel effectieve oplossingen aandragen. Ze zetten die ervaring in om jouw project van a tot z te begeleiden.

2. Objectiviteit en advies op maat

Hoewel je werknemers vast het beste met je bedrijf voorhebben, kan hun objectiviteit beïnvloed worden. Een consultant kan een objectieve kijk bewaren en je adviseren bij moeilijke beslissingen, zonder dat persoonlijke relaties die kunnen beïnvloeden.

3. Dedicated project manager als consultant

Time is money, dat weten we allemaal. En tijdverlies is geldverspilling. Interne projecten worden al te gauw stiefmoederlijk behandeld. Zo wordt die nieuwe website een langetermijnproject dat meer aanvoelt dan een last dan een marketingtool. Vaak valt het toe te schrijven aan tijdgebrek en onvoldoende ondersteuning. Het is soms niet realistisch om van je werknemers te verwachten dat ze projecten blijven opnemen bovenop hun fulltimejob.

Een project manager consultant biedt een oplossing voor deze problematiek. Ze hebben immers tonnen ervaring in het trekken van tal van projecten en houden met gemak verschillende balletjes in de lucht.

4. Centraal aanspreekpunt

Met een toegewijde project manager voor de uitwerking van een bepaald project, weet jij perfect aan wiens mouw je moet trekken bij eventuele vragen. Je project manager is jouw centrale aanspreekpunt doorheen het hele project.

5. Tijdelijk en flexibel

Heb je snel iemand nodig om een project te trekken? Dan is een project management consultant de ideale toevoeging aan je team. Je hoeft niemand extra in dienst te nemen. Je kan heel eenvoudig beroep doen op één van onze project managers, zonder dat je personeelskosten de lucht in schieten.

6. Budgetbeheer en scopebewaking

Onze project managers weten als geen ander hoe belangrijk budgetbeheer is. Ze houden alles nauwlettend in de gaten, zodat jij niet over je voorziene budget gaat en maken je attent op bepaalde beslissingen die mogelijks een grote invloed kunnen hebben op het budget.

7. Ieder z’n focus

Terwijl je project management consultant zich bekommert om het toegewezen project en de status ervan, kunnen jij en je personeel jullie focussen op je kernactiviteiten. Zo brengen jullie geld in het laatje en lopen je interne projecten geen vertraging op wegens tijdgebrek, onvoldoende kennis of goesting.

Doe beroep op een project management consultant

Huur één van onze digitale project managers in om een intern project voor jou te leiden. Nog vragen? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en wij beantwoorden met plezier al je vragen.

Deel deze blog

MonkeyProof logo wit

Stay tuned!
Schrijf je in en krijg al het MonkeyNews.

© 2024 MonkeyProof. All rights reserved.