Digitalisatie start vandaag: kom jij in aanmerking voor de KMO-groeisubsidie?

Het belang van de digitale aanwezigheid van ondernemingen is duidelijker dan ooit tevoren. Veel kmo’s kiezen resoluut voor een digitale aanpak, en hebben tonnen ambitie.   

Het enige wat ze missen, is een duwtje in de rug door een digitale expert. Met de Vlaamse steunmaatregelen kunnen ambitieuze kmo’s een expert, zoals MonkeyProof, inschakelen en digitale voorsprong nemen. Wist je dat je tot maximum €50.000 groeisubsidie kan ontvangen?    

Komt jouw bedrijf in aanmerking voor de KMO-groeisubsidie? 

De Vlaio groeisubsidie is niet voor iedereen. Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Zo is de groeisubsidie enkel beschikbaar voor kleine tot middelgrote ondernemingen en vrije beroepen uit de private sector.  

Volgende criteria* bepalen of jij beroep kan doen op deze subsidie:  

RegioVlaams Gewest 
Maximale jaaromzet 
of maximaal balanstotaal 
€ 50 miljoen 
€ 43 miljoen 
Maximum aantal werknemers 250 

*In één van de twee boekjaren voor je aanvraag.  

Wat valt onder een groeitraject en dus de KMO-groeisubsidie? 

Om in aanmerking te komen voor de KMO-groeisubsidie moet het groeitraject aansluiten bij één van volgende thema’s:  

 • Innovaties
  Innovatieve producten of diensten worden alleen maar toegejuicht. Vernieuwend voor je bedrijf, voor de markt, voor de sector… Het zijn allemaal pluspunten waar onze Vlaamse overheid graag de schouders onder zet in de vorm van de KMO-groeisubsidie. 
 • Internationalisering  
  Wil jij met jouw bedrijf de buitenlandse markt bespelen en heb je hiervoor extra steun nodig? Dan is het zeker de moeite waard om alle voorwaarden van deze subsidie onder de loep te nemen. Je internationaliseringsplan moet getuigen van veel ambitie en moet duidelijk leiden tot duurzame groei.  
 • Digitale transformatie  
  Heeft je bedrijf nood aan gedigitaliseerde bedrijfsprocessen? Ook hier moet het plan blaken van de ambitie en vooral kaderen in de transformatie naar een meer data driven toekomst om in aanmerking te komen voor de KMO-groeisubsidie. 

 • Duurzaam ondernemen 
  Wil jij met jouw bedrijf grote stappen zetten in een meer duurzaam beleid en wil je dit actief doorvoeren? Laat je adviseren door een professionele partner en kom in aanmerking voor een KMO-groeisubsidie.  

Hoe vraag je een KMO-groeisubsidie aan?  

Om de subsidie aan te vragen, dien je een aanvraagformulier in te vullen. Dit kan zodra de oproep wordt opengesteld. Vervolgens zullen alle aanvragen grondig geanalyseerd worden en wordt beslist welke ondernemingen de groeisubsidie zullen ontvangen.  

In 2022 kan je 3 keer je kans wagen:  

 • Oproep 1: 1 maart tot en met 30 april  
 • Oproep 2: 1 juli tot en met 31 augustus 
 • Oproep 3: 1 november tot en met 31 december  

Klaar voor je digitale voorsprong?   

2022 wordt jullie jaar! Digitalisering maakt een wereld van verschil en biedt tal van opportuniteiten die je gewoon niet wilt missen. Neem dankzij (of met of door) Monkeyproof digitale voorsprong op je concurrenten en verstevig je marktpositie. Onze digitale architecten helpen je met veel plezier op strategisch en uitvoerend vlak.  

Think & Inspire 

Geen doordachte strategie zonder een uitgebreide analyse. Onze experten onderzoeken jouw huidige digitale situatie en zorgen voor een concreet actieplan.  

Build & Create 

Wij zetten je bedrijf op de digitale kaart! We verbeteren je bedrijfsprocessen met onze digitale oplossingen en maatoplossingen. 

Activate & Engage 

Onze marketingexperten stellen een ijzersterke strategie op en werken deze nauwkeurig uit. Zo creëren we jouw voorsprong op je concurrenten.  

Maak snel je afspraak

Zit je met vragen of wil je meer weten?

Contacteer ons
Vraag je gratis scan aan